,,Plati i pobedi’’

Opština Žitište je jedna od 60 lokalnih samouprava u Republici Srbiji koje su se priključile nacionalnoj kampanji ,,Šampioni bezgotovinskog plaćanja’’ i pokazale spremnost da modernizuju svoje usluge i uvedu  bezgotovinsko plaćanja za građane i privredu.

Uvođenjem POS terminala u pisarnici zgrade Opštine Žitište, građanima je omogućeno plaćanje taksi i naknada platnim karticama na jednom mestu,  u što kraćem roku i bez čekanja u redu.

Kampanja koju organizuje Kancelarija za IT i eUprava Vlade Republike Srbije u saradnji sa NALED-om, a uz podršku kompanija Mastercard i Visa uključuje i takmičenje pod sloganom ,,Plati i pobedi’’ u cilju izgradnje efikasne i transparentne javne uprave u službi građana. 

Lokalna samouprava koja bude imala najviše ostvarenih plaćanja elektronskim karticama na šalterima u odnosu na broj stanovnika dobiće dečije igralište u vrednosti od 20 hiljada evra, dok će pet prvoplasiranih lokalnih samouprava dobiti internet prezentaciju ,, U službi građana’’, a prvih deset plaketu ,,Šampioni bezgotovinskog plaćanja’’.

Pozivamo sve građane opštine Žitište da se priključe ovoj kampanji koja će trajati do 31. decembra 2019. godine.