Активности

Наставњена акција помоћи грађанима при добијању личних докумената
25.јул 2010.

Представници општинске управе Житиште посетили су протекле недеље општине и насељена места у Босни и Херцеговини како би помогли грађанима општине Житиште у прибављању извода из матичних књига и уверења о држављанству. Обзиром да се део грађана који су рођени у Босни и Херцеговини а имају пребивалиште на територији наше општине сусреће са проблемима приликом прибављања докумената, општинска управа Житиште је одлучила да на овај начин помогне својим суграђанима како би на што бржи и лакши начин остварили своја права.

ПОМОЋ ПРИ ДОБИЈАЊУ ЛИЧНИХ ДОКУМЕНАТА
У општинској управи у Житишту чине све напоре како би грађани што лакше дошли до личних докумената, како за грађане који су рођени овде, тако и онима који су рођени у другим местима бивше Југославије. Протекле недеље су на основу захтева грађана на подручје Босанске крајине боравили руководилац Одељења за општу управу, скупштинске и заједничке послове Игор Аџаип и матичар Дивна Сакраџија у циљу прибављања докумената. Посетили смо колеге у Унско.санском кантону БиХ, односно општине Крупа на Уни, Босанска Крупа, Сански Мост и Оштра Лука где смо на лицу места апреузели документа за странке које су поднеле захтеве у нашој матичарској служби. У складу са захтевима и потребама ми ћемо и убудуће помагати грађанима да што брже и лакше добију своје документе. Истовремено изражавамо и захвалност колегама из поменутих општина на указаном гостопримству и успешној сарадњи, рекао је Игор Аџаип.

ИНФО СЕМИНАР НА ТЕМУ - ПРИПРЕМА ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКТА ЗА ЕУ ГРАНТ ШЕМЕ

18.децембар 2009.
У петак, 18. децембра 2009. године, у организацији РЦР Банат и Делегације Европске уније у Републици Србији, одржан је инфо семинар пројекта „Јачање дијалога између организација цивилног друштва Србије и ЕУ“. На поменутом скупу биле су представљене активности Европске уније у области јачања цивилног друштва у Републици Србији. Информативни семинари организују се с циљем да представнике цивилног друштва, који су заинтересовани да са својим предлогом пројекта учествују у јавном позиву за доделу средстава Фонда, упознају с детаљима конкурса.

Текст преузети са: www.rcrbanat.rs

Incotech 2009. 3-5.12. Културни центар Зрењанин

3 - 5. децембар 2009.

У организацији Града Зрењанина, Регионалне привредне коморе Зрењанин, Техничког факултета „Михајло Пупин“, Пословног инкубатор центра и Културног центра Зрењанина, од 3. до 5. децембра 2009. године је одржан други Сајам информационих и комуникационих технологија.Прочитајте више (овде)

 У просторијама Хотела „Радон“ Нишка Бања у среду 16. септембра 2009. године одржана је конференција на тему „ Најбоље ИКТ праксе у градовима и општинама Србије“.

16. септембар 2009.
Конференција је одржана уз пуну подршку Министарства за телекомуникације и информатичко друштво чија је министарка госпођица Јасна Матић и овог пута изразила задовољство и спремност Министарства на чијем је челу да свесрдно помаже развој е-управе у јединицама локалних самоуправа. Комплетан догађај организован је уз помоћ Сталне конференције градова и општина чији је генерални Секретар господин Ђорђе Станчић упознао присутне представнике локалних управа у Србији са активностима које ће СКГО спроводити на организацији сличних скупова. Сусрету је присуствовао шеф мисије УСАИД-а у Србији господин Мајк Харви који је изразио велико задовољство чињеницом да је конференција, на једном месту, окупила велики број представника локалних самоуправа. Господин Харви је такође изразио спрмност УСАИД-а да и даље помаже локалне самуправе и финансира добре пројекте које доприносе развоју е-управе и савременог начина рада општинских администрација. С тим у вези, представљени су примери најбоље ИКТ праксе у градовима и општинама Србије публиковани у приручнику који је достављен учесницима. Публикацију су представили представници електронског факултета у Нишу а најбољима су додељене пригодне награде. Конференција је завршена панел дискусијом коју су водили представници Радне групе за ИКТ СКГО-а, представници Републичког завода за информатику и интернет и која је имала за циљ размену искустава и сагледавање тренутног стања у општинама када је реч о ИКТ. Заменик градоначелника града Ниша господин Миодраг Манић се, заједно са особљем хотела Радон, побринуо за гостопримство и пријатан боравак учесника конференције. Представници општинске управе Житиште на челу са председником господином Драганом Миленковићем су присуствовали конференцији у Нишкој Бањи и убудуће ће се радо одазивати на сличне скупове.

У оквиру пројекта „Програм обуке за локалну самоуправу-Министарство за државну управу и локалну самоуправу“ у периоду од 9.-12.06.2009. године одржана је радионица која је имала за циљ да упозна представнике локалних самоуправа са новим управљачким изазовима, процесом учења и управљања пројектним циклусом.

13. јун 2009.

Радионица је одржана у хотелу „Парк“ у Београду и окупила је 32 представника локалних самоуправа који су међусобно разменили искуства, стекли знања и вештине из области стратешког планирања и управљања пројектним циклусом. Учесници су, такође, упознати са принципима Европске комисије и начинима за израду што квалитетнијих пројектних предлога чија би реализација у великој мери допринела бољем функционисању локалне самоуправе. Радионицу су водили г-дин Јан Валент (ибф Интернатионал Цонсултинг), г-дин проф.др Стеван Лилић (професор правног факултета у Београду) и г-дин Сергеј Анагности (представник Европске комисије у Републици Србији) који су, сваки из свог домена, говорили о значају подизања капацитета локалних самоуправа, реформи државне управе, изградњи професионалне јавне управе са стручним кадровима који ће моћи да одговоре на реформске изазове и европске интеграције. Радионици су присуствовале и представнице Министарства за државну управу и локалну самоуправу које су представиле циљеве, програм и активности Министарства у наредном периоду.

 Покрајински Секретаријат за локалну самоуправу и међуопштинску сарадњу организовао је 07.05.2009. године конференцију на тему „ Модерна локална самоуправа у функцији грађана“.

7. мај 2009.
Конференција је одржана поводом конкурса који је спроведен од стране Секретаријата а односи се на суфинансирање оснивања општинских услужних центара у јединицама локалне самоуправе. Имала је за циљ, између осталог, да упозна представнике општина са регулаторном реформом, унапређењем услова за инвестирање, радом општинских услужних центара у општинама. Испред општинске управе Житиште конференцији су присуствовали Калина Рајовић-начелница општинске управе, Игор Аџаип-руководилац Одељења за општу управу, скупштинске и заједничке послове и Ђинета Балош-информатичар програмер.Конференцију је отворила Ивана Дулић-Марковић-потпредседница ИВ АП Војводине а у уводном делу говорили су и Јадранка Бељан-Балабан-покрајинска секретарка за локалну самоуправу и међуопштинску сарадњу, Душко Радаковић-државни секретар Министарства за државну управу и локалну самоуправу, Борис Барјактаревић-државни секретар за телекомуникације и информатичко друштво. Покрајинска секретарка је присутнима представила планове и предстојеће активности секретаријата док су државни секретари, сваки из свог домена, представили значај успостављања е-управе као ефикасног начина пружања услуга локалне админитрације.Радни део конференције подељен је у две групе где се прва односила на нормативно правни оквир модернизације локалних самоуправа а друга на примену информационо комуникационих технологија у модернизацији локалних самоуправа.
Running sports | adidas chunky sneakers white gold women jeans size