Обавештење за јавност – јавна презентација нацрта Локалног Антикорупцијског плана за општину Житиште

 

У току је јавна расправа у вези са израђеним Нацртом  Локалног  Антикорупцијског  плана  за Општину Житиште и иста траје до 7.7.2017. године.

Дана 6.7.2017. године са почетком у 12 часова одржаће се јавна презентација Нацрта Плана у просторијама општинске управе Житиште, улица Цара Душана 15 (други  спрат -  мала сала).

Позивају се сви заинтресовани грађани,  као и представници удружења грађана, установа и  приведних субјекта да дају своје мишљење о израђеном нацрту локалног Антикорупцијског плана, те узму активно учешће у стварању овог стратешког документа.

Преговарачко поглавље 23 је једно од 35 поглавља о којима Србија преговара са Европском унијом у процесу приступања Унији, а које обухвата правосуђе, основна права и борбу против корупције.

Акциони план за преговарање Србије о чланству у Европској унији за Поглавље број 23 усвојен је на седници Владе 27. априла 2016. године који утврђује обавезу локалних самоуправа да израде и усвоје свој Локални антикорупцијски план (ЛАП).

Поменутим Антикорупцијским планом предвиђа се јачање превентивних антикорупцијских механизама на нивоу локалних самоуправа Републике Србије.

Агенција за борбу против корупције израдила  је  априла 2017. године Модел ЛАП-а, и исти је ставила на располагање свим локалним самоуправама Републике Србије, заједно са упутствима и препорукама ради израде и усвајања ЛАП-а.

Да би се ЛАП усвојио од стране Скупштине општине Житште, Председник општине Житиште  Митар Вучуревић  је образовао  посебну  Радну групу која је сачинила Нацрт Локалног Антикорупцијског плана Општине Житиште   и исти је упутила на јавну расправу која траје  од 28.6.2017  до 7.7.2017. године.

Нацрт Локалног антикорупцијског плана објављен  je  на сајту општине Житиште,  а примедбе и сугестије на текст ЛАП-а, физичка и правна лица, (грађани, органи и организације цивилног друштва) могу дати  електронском поштом на адресу  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , као и у писменом облику предајом поднеска на писарницу општинске управе Житиште.

 

Координатор Радне групе за израду Локалног антикорупцијског плана за општину Житиште,  Јонел Филип с.р.

 

 

Нацрт Локалног Антикорупцијског плана можете погледати ОВДЕ.

Временска прогноза

Partly Cloudy

18°C

Житиште

Partly Cloudy

Humidity: 45%

Wind: 17.70 km/h

  • Sunny
    21 Sep 2018 29°C 16°C
  • Mostly Cloudy
    22 Sep 2018 24°C 14°C