САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

            Општину Житиште је у ноћи 2. јуна задесила незапамћена трагедија. Безумним актом једног поједница изгубљено је пет младих живота, а више од двадесет грађана је рањено. У тренутку док се више хиљада људи, највише младих из наше општине и других средина, опуштало на манифестацији која се традиционално организује у Житишту, догодио се злочин који је тешко погодио све нас.

            Најтеже је породицама настрадалих. Свесни смо да је губитак који их је задесио ненадокнадив. Општина Житиште ће пружити сву потребну помоћ породицама настрадалих, саучествујући заједно са свим грађанима у њиховом великом болу.

            На територији Средњобанатског округа проглашена је тродневна жалост од 3. до 5 јуна. Док траје жалост, све заставе испред државних установа, школа и других јавних организација биће спуштене на пола копља, а отказују се све манифестације музичко-забавног карактера. Седнице свих државних органа и органа локалне самоуправе, манифестације и састанци других организација почињаће минутом ћутања.  

            У холу општине Житиште ће бити отворена књига жалости у коју ће се грађани моћи уписати у понедељак, 4. јуна, у периоду од 10 до 14 часова. 

            Општина Житиште је у редовном контакту са органима Министарства унутрашњих послова и руководством болнице у Зрењанину у којој је смештена већина  повређених. Обавештавамо грађане да је у оквиру Полицијске станице у Житишту обезбеђен тим за психолошку подршку коме се могу обратити сви који имају потребу за таквом подршком.

            Напомињемо да су за званичне изјаве у вези овог трагичног догађаја надлежни искључиво органи Министарства унутрашњих послова, те апелујемо на средства јавног информисања да ту чињеницу имају у виду.

            Контакт телефони за информације су:

  1. Општина Житиште: 023/821-306
  2. ПС Житиште: 023/821-012
  3. Општа болница Зрењанин: 023/513-200

            Органи општине Житиште апелују на грађане наше општине да у овом тешком тренутку за све нас, а највише за породице настрадалих, заједнички сачувамо присебност и искажемо солидарност са онима који су изгубили своје најмилије.

                                                                              ОРГАНИ ОПШТИНЕ ЖИТИШТЕ